Hamvasztas.hu

Elhunyt Ricky Jay

2018. november 28. 13:49 - hamvasztas

rickyjay.jpg

Többek között a Boogie nightsban, a Deadwoodban, és a Holnap markában című Bond filmben is szerepet vállalt bűvész- színész, 72 éves korában hunyt el, otthonában, természetes okok miatt.

1946-ban New Yorkban született, középosztálybeli zsidó családban. Bűvészként lett ismert, első szereplése 1953-ban, 7 éves korában volt a Time for pets nevű televíziós műsorban.  Leginkább kártyatrükkökkel szórakoztatta a közönséget. A Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült, miután 58 méterről dobott be kártyalapokat egy görögdinnyébe 145km/h sebességgel. Hollywoodba már, mint híres bűvész került. De nemcsak színészként, hanem tanácsadóként is dolgozott filmes produkciókban. Korai munkái között szerepel Robert Redford főszereplésvel készült Őstehetség(1984),de később olyan filmekbe is adott trükkökkel kapcsolatos útmutatást, mint  a Forest Gump(1994), vagy az Ocean’s Thirteen(2007).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hamvasztas.blog.hu/api/trackback/id/tr3814400148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása