Hamvasztas.hu

Virtuális haldoklás

2018. november 28. 13:36 - hamvasztas

waiting_room1.jpg

Az Embodied Labs csapatának VR szofter fejlesztésével a virtuális térben élhetik át az egészségügyben dolgozók egy haldokló ember tapasztalatait. Céljuk a látszat valóság segítségével az ápolásban résztvevők  szemléletének megváltoztatása, több türelem és empátia létrehozása a kórházba került, halál előtt álló emberek felé.

Három programot hoztak létre. A “Clay”-el, egy 66 éves ember bőrében tapasztalható meg a diagnózis felállításától kezdve a halál pillanatáig tartó folyamat.A harminc perces történet azzal indul, hogy az onkológus közli a pácienssel a gyógyíthatatlan tüdőrákot. A beteg elmondja a családjának a rossz hírt, számba veszi az ápolási lehetőséget, hospice ellátásban részesül,  közben folyamatosan tapasztalja fizikai állapotának változásait is. Megéli az ápolókra való ráutaltságot, a velük való kommunikáció fontosságát, a tapasztalatok feldolgozására, és a tőlük való támogatásra való igényt. A kór megállapításától a halál pillanatáig megélt események a programot tesztelők között egyöntetűen megrázó hatást eredményeztek.  

A csapat további két fejlesztései a “Beatrix”, amelyben az Alzheimer kórban, illetve az “Alfred”, amelyben pedig a vakságot okozó makula degenerációban és súlyos hallásvesztésben élő idős ember helyzetét illusztrálják.

 

Szólj hozzá!
Címkék: halál

A bejegyzés trackback címe:

https://hamvasztas.blog.hu/api/trackback/id/tr2814400118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása