Hamvasztas.hu

Újabb feltárások Pompei-ben

2019. január 08. 18:26 - hamvasztas

2018 év végén két különleges régészeti feltárás történt Pompei romjai között. Októberben egy ókori házat fedeztek fel, házi oltárával (lararium) együtt. Az imádkozás és az áldozatbemutatás helye volt ez, aminek falaira különböző állatokat és lényeket festettek, többek között kígyókat, egy félig ember, félig kutya képét, pávát, madarakat.  Pompei városát 79-ben a Vezúv kitörése pusztította el. Viszont a láva jó állapotban őrzött meg maradványokat, köztük emberi holttesteket is.

Decemberben egy megkövül ló tetemét hantolták ki, hátán fa nyereggel, amit bronz berakások díszítettek. Valószínűleg egy magas rangú katonatiszt lova volt. Testét, másik két ló maradványával együtt egy impozáns  külvárosi villa istállójában találták meg.

pompeii-parco_archeologico.jpgKép: Pompeii- Parco Archeologico

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hamvasztas.blog.hu/api/trackback/id/tr9814548348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása