Hamvasztas.hu

Elhunyt John Singleton amerikai filmrendező

2019. április 29. 10:28 - hamvasztas

john-singleton-obit-04.jpg

Elhunyt John Singleton amerikai filmrendező. 1991-ben készült filmjét a Fekete vidéket, Cuba Gooding Jr-al, Ice Cube-al, Laurence Fischburne-el, és Angela Bassettel, két Oscar - díjra jelölték. Köztük,mint  legjobb rendező. Az akkor 24 éves Singleton volt a legfiatalabb, akit valaha ebben a kategóriában jelöltek, és ő volt az első afroamerikai is. Többek között az ő nevéhez fűződik a Halálosabb iramban, a Schaft, a 8 mérföld is. Ő rendezte Michael Jackson Remember Time videoklipjét Eddy Murphyvel, Imannal és Magic Johnsonnal.

Két héttel ezelőtt került kórházba, ahol agyvérzést követően kómába esett. Családja közleményben tudatta, hogy hétfőn lekapcsolják a rendezőt az őt életben tartó gépekről.

Számos híresség búcsúzott tőle a közösségi médiában. Samuel L. Jackson többek között azt írta, Singleton sok fiatal rendezőnek taposta ki az ösvényt, és mindig hűséges maradt ahhoz aki volt, és ahonnan jött. John Carpenter filmrendező tehetséges és kedves emberként emlékezett róla, aki túl fiatalon ment el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hamvasztas.blog.hu/api/trackback/id/tr9414797402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása